20. yüzyıl dünyada son derece önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemdir. Bilgisayarlar ve internetin kullanılmaya başlaması ile beraber dünya bambaşka bir yön almıştır. Günümüzde birçok şey artık online olarak halledilmektedir. İşte bu yeni olan kavramlardan bir tanesi de E-Belge denilen olgudur. Çağımızın olmazsa olmazları arasına girmiş ve insanların yaşamını ciddi anlamda kolaylaştırmıştır.
E-Belge kelime anlamı itibari ile E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-SMM, E-Bilet veya elektronik ortamda düzenlenebilen belgeleri ihtiva etmektedir. Tamamı ile internet ortamında kullanılan ve basılı olmayan çevrimiçi tarzdaki evraklardır. Kullanan kişiler kağıt ve benzeri materyaller kullanmadıkları için son derece çevre dostu olan bir belge türüdür. Dijital bir süreç işin içinde olduğundan dolayı E-Belge kullanımına aşina olmak zaman kazandırır. Kişileri özgür hale getirerek işe gitmeden de diledikleri yerden gerekli evrakları hazırlayabilirler. Ayrıca dijital arşivleme yapılabilir. Maliyet açısından da ciddi bir avantaj getirir. Her yönden kullanımı avantajlı olan bir olgudur.
E Belge Çeşitleri Nelerdir?
- E-fatura
- E-irsaliye
- E-imza
- E-beyanname
- E-arşiv fatura
- E- ihracat faturası
- E- serbest meslek makbuzu
- E- gider pusulası
- E- defter
- e- bilet
- e- müstahsil makbuzu
- e- adisyon
- e- dekont
- e- mutabakat
E-Belge Niçin ve Nerelerde Kullanılır?
E-Belge türlerinin tamamı bilgisayar, mobil cihaz ve internetin olduğu her bölgede rahatlıkla kullanılabilmektedir. Günümüzde KOBİ’lerden büyük çeşitli kuruluşlara kadar gerek zorunluluklar ile birlikte gerek ise kendi tercihlerine istinaden elektronik uygulamalara geçiş yaparak mali yönden kendilerine zaman ve imkan kazandırmaktadırlar. Bununla beraber sıra fatura kesimi, ihracat yapılması gibi son derece geniş bir alanda kullanılmaktadır.
Ayrıca yeni yasal düzenlemelere göre birçok kuruma e-belge kullanımı zorunluluğu da getirilmiş durumdadır. Hangi kurumlar olduğu rahatlıkla GİB üzerinden öğrenilebilir. Verimli kaynak yönetimi ve hızlı muhasebe işlemleri için sıklıkla tercih edilen bir durumdur. Kullandıkça insanlar neden kullanmaları gerektiğini net bir biçimde öğreniyorlar. Kişilerin bireysel şirketleri bile olsa kullanmaları biraz bilgisayar bilgileri var ise o zaman muhasebeci tutmalarının önüne de geçer.
E-Belge Hizmeti Nasıl Alınır?
İşin temelinde bu belgeler başlı başına muhasebe kavramının dijital bileşenleridir. E-Belgeleri hazırlamak ve karşı tarafa sunabilmek için çeşitli portallardan destekler alınması gerekir. Dijital değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu günümüzde bu belge türlerinin ister bir tanesi, ister birkaç tanesi ya da tamamının alınabileceği adreslerin başında EDM Bilişim Sistemleri gelmektedir.
Kurum uzun yıllardır sektördedir ve adeta domino etkisi yaratmaktadır. Kuruluş Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde kesintisiz ve son derece avantajlı olan fiyatlar ile hizmet verir. Her bir belge için ayrı bir fiyat vardır. Tüm belgeleri yasal güncel mevzuata göre hazırlanır. Müşteri memnuniyeti kurum için olmazsa olmazdır. Kuruluşa telefon ederek ve kurum resmi WhatsApp hattı üzerinden ihtiyaç duyulan her an ulaşılabilir.